LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Corralejo Természeti Park

A Kanári-szigetek legjobb dűnéi Fuerteventurán találhatók
A Corralejo Természeti Park ideális környezetében megtapasztalhatjuk a Fuerteventura-sziget sivatagi tájának szépségét. Ez a a sziget északkeleti részén elterülő part menti, 2,5-szer 10,5 kilométeres sáv két, harmonikusan ellentétes területre oszlik. Északon, közvetlenül Corralejo turistaközpontja mellett látható a Kanári-szigetek legnagyobb dűnemezője: az Atlanti-óceán türkizkék színében úszó, hatalmas fehér homoktenger. A déli terület ennek a szöges ellentéte: vulkanikus táj, okkersárga és vöröses színekben, egyenetlen és drámai alakzatokkal.
Mit nézzünk meg a Corralejo Természeti Parkban?
A fővárost, Puerto del Rosariot Corralejo településsel összekötő FV-1-es autóút visz erre. Az autót azonban egy kitérőben kell hagynunk és a parkba gyalogosan léphetünk be. Ahhoz, hogy Corralejo strandjait kiélvezhessük, vigyünk magunkkal törölközőt, ivóvizet, napvédő krémet, és alkalmasint fürdőruhát és sárkányrepülőt, amennyiben a strand nem nudistáknak fenntartott strand. Ha a vulkanikus tájjal szeretnénk feltöltekezni, húzzunk bakancsot hogy feljussunk a 300 méterrel magasabban lévő Montaña Roja vulkánhoz. És a fényképezőgépet se felejtsük otthon, ha a tengerből kibukkanó Lanzarote és La Graciosa-szigetéről szeretnénk felvételt készíteni.
Localidad
La Oliva

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
4
10
262
10045