Las Playas Természeti Emléke

Meglepő táj El Hierro délkeleti részén

A Las Playas Természeti Emlék El Hierro egyik legmeglepőbb táját rejti: egy hatalmas harapást, melyet egy sor erőteljes földcsuszamlás hagyott a délkeleti parton, a Kanári-szigetek legfiatalabb részét rombolva. Ennek eredménye egy hatalmas, kilenc méter hosszú és több mint ezer méter magas, tengerre néző amfiteátrum, mely körbeöleli a látogatót és titkos, csend uralta zugot kínál. A falvaktól távoli elhelyezkedése miatt ideális a nyugalmas vakáció eltöltéséhez.

Kilátás a Bonanza-sziklára és a Turista-vendégházra (Parador Nacional de Turismo)

A kilátás erre a nagy, félkör alakú völgyre lenyűgöző, mind a Las Playas és az Isora-kilátókból, mind pedig a kavicsos strandokról, melyekről a nevét is kapta. Ezzel a völggyel szemben magasodik ki a tengerből a híres vulkanikus alakzatokat felidéző Bonanza-szikla, mely egyben a sziget természeti szimbóluma is. És a tengertől néhány lépésre működik a Spanyol állam egyik luxushotelje, a Parador Nacional de El Hierro. Ez a békés völgy alig tíz percre található autóval a sziget egyik fő kikötőjétől, La Estacától.

Magasság
285 m
Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Ne járjon tiltott területeken, és tartsa tiszteletben az ösvényeken elhelyezett táblákat. Ha letér a kijelölt kirándulóútról, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
  • Ne gyújtson tüzet az arra engedélyezett területeken kívül, és a nyári hónapokban különös körültekintéssel járjon el.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
7
10
262
10045