Pozo de las Calcosas

Egyedülálló tanya természetes medencével El Hierro északi részén

A Kanári-szigetek legkisebbikének, El Hierro-szigetének legkülönlegesebb falvában nem csak a nádfedeles és vulkanikus kövekből rakott házakat ismerhetjük meg, hanem a közeli nyugodt vizű természetes medencében, egy másik kisebb tóban és egy nagy kiterjedésű, az Atlanti-óceántól félig elzárt öbölben is megmártózhatunk. Továbbá megfürödhetünk a nyílt óceánban is, amennyiben a hullámzás ezt lehetővé teszi. Túl sok ez a jóból ahhoz, hogy ne látogassunk el a sziget fővárosához, Valverdéhez tartozó El Mocanal-ba.

Nyugalom és hagyomány az újrahasznosított Neptunusz tekintetétől követve

Ezeket a házakat halászok nyári szállás gyanánt építették. Noha autóval a sziklazátony tetejére érkezünk, ahol két étterem is működik, a faluig egy kellemes kis rövid sétányon mehetünk le, ahol a hatalmas óceán és kanyargós partja tárul szemünk elé. Az óceán eróziója által lekerekített kövek számos útnál felhasználásra kerültek és a fürdő jelentőségét növeli a 2007-ben felállított, újrahasznosított anyagból kifaragott Neptunusz tiszteletére felállított szobor is.Egy istenhez méltó hely ez.

Solarium
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
El Mocanal
Fürdőzés veszélyes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • A zuhanyzókban ne használjon szappant.
  • Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
  • Sok természetes medencébe tilos a háziállatot bevinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
7
9
262
10045