Az El Hierro-i Charco Azul

César Manrique-hez méltó természetes medence

Nem César Manrique tervei alapján készült ugyan, de mintha alkotója őt is felülmúlná.A Charco Azul El Hierro-szigetén az egyik leglátványosabb és legmegnyerőbb fürdőhely a Kanári-szigetek legkisebbikén.A láva által hagyott számos alakzatból összeállva ez a kis szeglet nem csak türkizkék vizű kellemes fürdőzést biztosít. A hatalmas óceán hullámainak fehér habja és mindent beborító hangja a védelmében álló sziklán megtörik.

Vulkáni területen található könnyen megközelíthető medence

A lenyűgöző, meredek partú El Golfo-völgyben található szűz terület a vulkánokra oly kevésbé jellemző kifinomult szeszély egyik képviselője.Gyalogszerrel könnyen megközelíthetjük ezt a bazalt boltív koronázta faburkolatú terasszal felszerelt medencét. Itt a bátrabbak is tökéletes helyszínre lelnek a vízbe ugráláshoz.Testünk felfrissül, megpihen és új erőre kap. Nem Manrique alkotása ez, tervezője mintha nála is tökéletesebb lenne: a természet maga.

Parking
Solarium
Sin vigilancia
Oleaje moderado
LMBTI
Localidad
Frontera
Fürdőzés veszélyes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A zuhanyzókban ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
- Sok természetes medencébe tilos a háziállatot bevinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
7
9
262
10045