Széllovaglás az El Cabezo strandon

Egy erőteljes szelekkel és hullámokkal hívogató helyszín Tenerifén

Ez a szélsőséges széljárása és erős hullámai miatt leginkább a tapasztalt széllovaglók körében népszerű helyszín Tenerife déli részén, El Médano közelében található. Az El Cabezo strandon található helyszín igen népszerű a széllovaglás kedvelői körében, ám csak haladóknak javasoljuk, mivel a hullámok az átlagnál veszélyesebbek, különösen erős szél vagy hullámverés esetén. Ezt a helyszínt, mely a PWA (Professzionális Széllovaglók Szövetsége) világbajnokság egyik szakaszának is rendszeresen helyet ad, különösen észak-északkeleti széljárás esetén ajánljuk.

Széllovaglás egy vulkanikus zátonyokkal szegélyezett, homokos strandon

Az El Cabezo strand balra csavarodó hullámai szabályos, magas vízfalakat kínálnak. Mivel a vulkanikus zátonyokkal tűzdelt, homokos tengerfenék sziklái apálykor kiemelkedhetnek a vízből, leginkább dagálykor tanácsos ezt a helyszínt felkeresni. A környéken változatos szolgáltatások állnak a sportolók, turisták és pihenni vágyók rendelkezésére.

Parking
Restaurant
Localidad
El Médano

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
1
259
13
262
10045