Széllovaglás Jameos del Agua környékén

Egy igényes helyszín Lanzarotén, a legprofibb széllovaglóknak

Jameos del Agua Lanzarote északi részén található, közvetlenül az azonos nevű turisztikai központ és Cueva de los Verdes alatt. Ezt a csodálatos szépségű, védett természeti helyszínt kizárólag a széllovaglás szakértőinek ajánljuk. Az északkeleti passzátszelek által dominált Jameos del Agua környékén a sziget legnagyobb hullámai keletkeznek. A gyors és széles, helyenként csövet formáló hullámok akár háromméteresre is megnőhetnek.

Jameos del Agua környékén egész évben rendszeres szelek fújnak

A vízbe való belépés némileg nehézkes, különösen dagály idején, a víz alatti vulkanikus sziklák miatt. Bár egész évben igen rendszeresen fúj itt a szél, a széllovagláshoz ideális körülmények április és szeptember között alakulnak ki. A helyszín Jameos del Agua turistaközpont parkolójától egy rövid sétával megközelíthető, de terepjáróval egészen a strandig lehet hajtani, amikor nyitva van az oda vezető út.

Localidad
Haria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
3
259
13
262
10045