Fontos információk a koronavírusról (COVID-19) itt

Az éghajlat

A Kanári-szigeteken a napok hosszúak és napsütésesek, a hőmérséklet kellemes, és az időjárás nem nagyon változékony. A hőmérők egész évben 19 ºC és 24 ºC közötti értékeket mutatnak a passzátszél és általa kiváltott termikus inverzió miatt. A felhőképződés igen enyhe, és az eső mennyisége elenyésző.

Ezért hívják Önt a Kanári-szigetek az év minden napján a szabadban töltött nyaralásra a napsütés, a felhőtlen égbolt és a szabadidő legjobb eltöltésének ígéretével.

Időjárás-előrejelzés a következő napokra

MIT CSOMAGOLJON EL A BŐRÖNDJÉBE?

A kivételes éghajlatot figyelembe véve bármelyik évszakban elegendő, ha csak könnyű ruhákat és nyári lábbelit készít össze, és ha magasabb területeken fekvő helyekre is tervez kirándulásokat, pár melegebb ruhadarabot is tegyen a csomagba, ezek este is jól jöhetnek.

Ha valamilyen tevékenységeket is beiktat a programba, vagy sportolni szeretne, ne feledkezzen el az ehhez szükséges ruházatról, és természetesen csomagoljon be fürdőruhát, napvédőt és napszemüveget is.

ÉLVEZZE A NAPFÉNYT

A napfény igen fontos szerepet tölt be a szigeteken. Hatással van az időjárásra, a mindennapi életre és az emberekre is. Bizonyított előnyei közé tartoznak például a következők: a D vitamin forrása, erősíti a csontokat, javítja a hangulatot, hatással van az alvás minőségére…

Familia en la playa

Néhány óvintézkedésre azonban szükség van, amikor napfürdőt vesz:

  • Mindig használjon a bőrtípusának megfelelő napvédő krémet.
  • Kenje be magát 2 óránként, és amikor kijön a vízből.
  • Ne menjen a napra 12 és 16 óra között.
  • A gyermekek bőrét is védje megfelelően a napfénytől.
  • Ha hosszú ideig tartózkodik a tengerparton, vigyen magával napernyőt, és húzódjon az árnyékába.

HOSSZÚ, NAPSÜTÉSES NAPOK

A Kanári-szigetek Európa egyik olyan területe, ahol a legmagasabb a napsütéses órák száma – meghaladja a 3000 órát. A szigetek földrajzi elhelyezkedése is kedvez a hosszú, napsütéses napoknak, és ez egész évben tapasztalható. Télen a nap 7:30-kor kel és 18:30-kor nyugszik, nyáron pedig 7:00-kor van napkelte és 20:30-kor van napnyugta.

Arena