Las Gaviotas

Egy „titkos” strand Tenerifén

A sziget északi részén, a fővárostól mindössze néhány kilométerre található ez a strand, amelynek sikerült megőriznie vulkanikus jellegét. Egy paradicsom a szemnek, ahol a fekete homok keveredik a bőséges növényzet zöldjével, és amely menedéket nyújt a sziget más részein tapasztalható zsúfoltság elől.

Eljutni a paradicsomba autóval

Távoli fekvése ellenére viszonylag könnyen megközelíthető, ha autóval érkezik. Ha Santa Cruz de Tenerife felől érkezik, San Andrés felé haladjon, majd térjen le az Igueste (TF-121) leágazásnál. Ha a tömegközlekedést választja, szálljon fel az Iguestéig tartó buszra, majd az út további részét gyalog tegye meg.

Hosszúság
250 m
Parking
Public transport
Todo el año
Oleaje moderado
LMBTI
Localidad
San Andrés

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
  • Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
  • A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
1
9
262
10045