Antequera strand

Anaga vidéki park szabad strandja Tenerifén

Az Anaga vidéki park Tenerife északkeleti részén számos természetes, fürdőzésre partszakasz található. Az Antequera strand, mivel gyalog nehezen megközelíthető, megőrzi menedék jellegét a nudisták számára csodás tájjal és kilátással, bár az idelátogató fürdőzők inkább aranyszínű vulkáni homokja miatt keresik fel a partot egy kellemes hajóúttal. Így vagy úgy ennek az érintetlen partnak a felfedezése, ahol főként nyáron kifejezetten nyugodt a víz, megéri a kirándulást.

Látogasson el hajóval Santa Cruz de Tenerife érintetlen partjára

Ha a túrázást választja, akkor nem árt, ha formában van. A csodás látványnak bizony ára van. Az autót Igueste de San Andrésben kell hagyni és innen a két leggyakrabban használt utat kell követni. Az egyik úton szakadékok között, lejtőkön át, helyenként nehéz terepen három órás gyaloglással érhet Antequerába. Sokan inkább hajóval térnek vissza vagy eleve a hajós kirándulást választják. Bármelyik esetben a cél a sziget egyik leghíresebb strandja.

Hosszúság
400 m
Nudist zone
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
Santa Cruz de Tenerife
Prohibido el baño

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
  • Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
  • A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
1
9
262
10045