Playa de Las Malvas

Egy vulkanikus sarok Tinajóban

A Las Malvas strand egy egyedülálló hely, alig 10 kilométerre Tinajo központjától. Ez egy kis fekete homokos öböl, amely a Timanfaya vulkánból származó láva eróziójának eredménye. Profilja erősen emlékeztet a Tűzhegységre, amely a sziget vulkanikus domborzatának jellemzője. Az Atlanti-óceán felé nyitott strand elhelyezkedése miatt a passzátszelek folyamatosan fújnak, ezért gyakoriak az erős hullámok. A védelem érdekében a part mentén különböző zugok és rések nyújtanak menedéket a szél elől. Ez egy olyan hely, amely általában nem túl zsúfolt, így ideális arra, hogy egy pillanatra elvonuljunk. Emellett vulkanikus jellegzetességei és homokjának intenzív fekete színe különleges vonzerőt gyakorol a látogatókra.

Horgászstrand

A lenyűgöző természet mellett Las Malvas strandja nagyon népszerű a szabadidős horgászok körében, valamint a sziklákon szaporodó kagylókra halászók körében, ilyen kagylók például a tengeri kagylók és a tengeri csigák. Találhatunk rákokat és tengeri sünöket is, amelyek nagyon népszerűek a hagyományos kanári-szigeteki gasztronómiában.

Hosszúság
180 m
Sin vigilancia
Viento
Oleaje fuerte
Localidad
Tinajo
Fürdőzés veszélyes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
3
9
262
10045