Caletón Blanco strand

Védett öböl és strand Lanzarote északi részén

Órzola halászfalu egy sor barátságos öböllel büszkélkedhet keleti partszakaszán, ahol a vonzó természet igazolja, hogy érdemes ellátogatni Lanzarote szigetének északi részére. Ezek között kiemelkedő Caletón Blanco, azaz fehér öböl, mely kiválóan jellemzi a partot borító fehér és tiszta homokot. Kristály tiszta vizű, természetes medence található ebben a vulkáni láva által mesésen tarkított kis zugban.

Pihentető fürdők Órzola strandjain

A strand egyes részei ideálisak gyermekek számára, mivel a sziklák természetes módon védik a partot; máshol mélyebb a víz, így inkább a nyílt óceánban való frissítő fürdőzéshez ideálisak. Ahhoz, hogy teljes csodájában élvezhesse a fürdőzést, szinte teljes apálykor érdemes idelátogatni. A strandnál nagy terület áll rendelkezésre, ahol leparkolhatja az autót. A türkizkék, nyugodt víz, a természetes finom homok és a szinte garantált napsütés felbecsülhetetlenek.

Hosszúság
250 m
Parking
Sin vigilancia
Csendes vizek
Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
Címkék
Etiquetas
3
9
262
262
10045