Playa de La Veta

Egy strand a sziklák lábánál

A La Veta strand La Palma egyik leghíresebb és legszebb strandja. Szezonális fekete homokos strandként ismert, mivel tavasszal kezd kialakulni, és nyáron éri el a csúcspontját, ez a legjobb idő a látogatásra. A hely egy 200 méteres meredek sziklafal lábánál található - ami La Palma egész északnyugati partvidékére jellemző -, és a víz általában kristálytiszta. Közvetlenül a strand mellett számos barlang és kunyhó található, amelyek különleges varázst kölcsönöznek a helynek.

Gyalogosan megközelíthető

A La Veta strand csak gyalogosan érhető el, miután az autót egy nagy parkolóban hagyta. Ha odaértünk, 25 perces sétát tehetünk sziklákon, lépcsőkön és még egy látványos barlangon keresztül is. Ha egyszer odaér, érdemes ott tölteni a napot, és élvezni a lenyűgöző naplementét.

Hosszúság
50 metros de largo
Parking
Sin vigilancia
Oleaje moderado
Localidad
Tijarafe

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
5
9
262
10045