LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Las Conchas strand

La Graciosa elsődleges strandja
A Lanzarote melletti La Graciosa a Kanári-szigetek lakott szigete, ahol a legkevésbé érzékelhető az emberi jelenlét. Igazi kincs, amely északkeleti részén olyan gyöngyszemeket rejt, mint a Las Conchas strand számos olyan látnivalóval, melyeket kár lenne kihagyni. Akár gyalog - körülbelül 45 perc séta a legnagyobb településtől - vagy kerékpárral (20 perc) érkezik, a fehér homok és a kék különböző árnyalataiban játszó óceán simogatják érzékeit. Terepjárót is bérelhet, amely az egyetlen engedélyezett jármű itt. A lényeg, hogy mindenképp látogassa meg ezt a partot. És csak élvezze.
Fehér homokos strand és kilátás az Alegranza és a Montaña Clara lakatlan szigetekre
Caleta de Sebo-tól indulva egy kellemes sétát követően valódi élmény leheverni a meleg homokban és megmártózni az óceánban, akár meztelenül. A félig sivatagos területen idevezető út nem nehéz. A rendszeres napsütés még élvezetesebbé teszi a fürdőzést, bár legyen óvatos a hullámokkal és az áramlatokkal. A kilátás a Montaña Clara és az Alegranza lakatlan szigetekre, a névadó rengeteg kagyló és az elhagyatottság, a tisztaság és szabadság érzését magunkba szívva még inkább szeretnénk visszatérni másnap.
Length
600 m
Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
8
10
262
10045