LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Sotavento strand

Kilenc kilométer hosszú érintetlen part Fuerteventurán
Fuerteventurát egy szóval lehet jellemezni: strandok. Így könnyen összefoglalhatjuk Sotavento különlegességét: ez a legnépszerűbb sziget a világon. Már csupán kilenc kilométeres kiterjedésétől is elámul az idelátogató. Apálykor akkora teret nyer a sziget, hogy egyes lakosok még kételkednek is abban, hogy Tenerife lenne a Kanári-szigetek legnagyobbja. Az állandó napsütés, az apály alkotta hatalmas tócsák és a végtelen fehér homok más szinonímára is méltóvá teszik ezt a helyet: paradicsom.
A szörf és kitesurf szigete Jandíán
Valójában Sotavento öt strandot egyesít: La Barca, Risco del Paso, Mirador, Malnombre és Los Canarios. Az áttetsző víztükör mentén vezető vég nélküli sétákhoz nem is kell megvárni az apályt. A parttól 100-300 méterre a homokzátony három kilométeres lagúnát alkot, amely ideális kezdő szörfösök és kitesurfösök számára, akik körében közkedvelt ez a partszakasz. Majd egyszer csak teljes magányban élvezhetjük kilométereken át a homokot, az óceánt és a gyönyörködést. Valódi luxus.
Length
9 km
Nudist zone
Public transport
Localidad
Jandía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
4
9
262
10045