LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Lobos lakatlan sziget La Concha strand

Fürödjön a Lobos lakatlan sziget homokos strandján
A Lobos lakatlan sziget fő strandja Fuerteventurától északra ideális kezdete a napnak, melyet kirándulással folytathat a 4,5 négyzetkilométer területű, szinte teljesen érintetlen szigeten. Nem rossz választás az sem, ha a kirándulást gyalogosan fejezzük be a kis lakatlan szigeten, melyet csak hajóval lehet megközelíteni. Bármely választás telitalálat, hiszen élvezheti az általában nyugodt - olykor szinte alvó - Atlanti-óceánt, a csaknem fehér homokot és a legendás nyugalmat a több mint egy kilométeres parton.
Lobos legjobb strandja kilátással Fuerteventurára
A La Concha strand csupán 10 perc sétára található kikötőhelytől, amely Corralejoval köti össze a szigetet és egy kicsit messzebb esik Lobos további 15 kisebb kikötőjétől. Félkör alakja és az öböl nyújtotta védelem kulcs fontosságú szerepet játszanak abban, hogy az óceán itt áttetsző, kékes üveg hatását kelti. A jelentősen sivatagi és szinte állandóan napsütötte lakatlan szigeten felfrissülhet akár egyedül, akár társaságban, és békére lelhet. Olyannyira, hogy vannak, akik le is táboroznak itt vagy rövid időn belül visszatérnek.
Length
500 m
Nudist zone
Localidad
Islote de Lobos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
4
9
262
10045