LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Cofete strand

12 kilométeres vad strand Fuerteventurán
Az egyik legvadabb szabad strand a Kanári-szigeteken, minimális városias jelleggel és annál nagyobb kiterjedéssel , melyet nehéz lenne jelzőkkel illetni. A Jandía-fésziget északi részén, Fuerteventura déli részén helyezkedik el Cofete, amely szemet gyönyörködtető látványt nyújt a végtelen fehér homokos parttal, a hatalmas óceánnal és a teljes szabadság érzésével. A 12 kilométeres kiterjedése, a kevés ház, az alig fellelhető aszfaltozott utak és annak lehetősége, hogy terepjáróval bejárható, sokat elárulnak a strand jellegéről. Az „érintetlen” kifejezést pontosan az ilyen strandokra találták ki.
Fürdőzés Jandía hegyeinek tövében
Nem könnyű a Cofete strandhoz eljutni. Földes és kavicsos út vezet ide. 8,5 kilométeres út, amelyben vannak nehéz szakaszok, bár egy kis ügyességgel ezek is leküzdhetők. A kilátóban viszont már szemeink elé tárulnak a Jandía végtelen hegyei, az El Islote (lakatlan sziget) néven ismert csúcs és a nyughatatlan Atlanti-óceán, amely arra figyelmeztet, hogy legyünk óvatosak. Egy kis településen átkelve, ahol éttermet is találunk, már csak le kell parkolni és élvezni az órákon át tartó sétákat észak vagy dél felé. A kirándulás megkoronázása pedig a lenyűgöző strand.
Length
12 km
Nudist zone
Localidad
Jandía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
4
10
262
10045