El Verodal

Strand vörös vulkánikus homokkal

Az El Hierro szigetének északkeleti részén elterülő El Verodal strand La Frontera város csodálatos táján található. Egyedülálló szépségét mindenek előtt különleges vöröses színű vulkánikus homokjának köszönheti, már ezért érdemes ellátogatni oda, bár az erős áramlatok miatt nem tanácsos fürdőzni. Ennek ellenére az El Verodal igen népszerű strand, ahol igazán különleges táj tárul a szemünk elé, vulkánikus környezetben, impozáns sziklákkal körülvéve. A méretes lávafolyások a tanúi a vulkán elsöprő erejének, amelyet a szigetnek ez a zónája elszenvedett a legutóbbi kitörésekkor.

Élvezze a csodás látványt és a természetet

Bár fürdőzésre nem javasolt, sem turisztikai egységekhez tartozó szolgáltatásokkal nem rendelkezik, mindenképpen érdemes ellátogatni El Verodalra, és megtekinteni ezt a különleges strandot, amely annyira eltér a sziget többi részétől. A majdnem érintetlen környezetben fekvő strand tökéletes hely azok számára, akik a természethez közel szeretnek lenni, és elgyönyörködni a nagyszerű látványban. A sziget többi részéhez hasonlóan ezt a zónát is a meredek sziklafalak jellemzik, csodálatos képet alkotva egy tökéletes nap eltöltéséhez.

Hosszúság
150 m
Parking
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
LMBTI
Localidad
El Verodal
Fürdőzés veszélyes

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
7
9
262
10045