Arenas Blancas

El Hierro egyetlen fehér homokos strandja

Miért is adnának neki más nevet, amikor a Frontera Vidéki Parkban, délnyugaton található 50 méter hosszú öblöt az jellemzi, hogy ez az egyetlen fehér homokos öböl El Hierro szigetén, amely a tengeráramlatok által behordott puhatestűek kagylóhéjából származik, és amelyet a hullámok erodáltak, amikor többször nekicsapódtak a part vulkanikus szikláinak. A nyílt tengeri öböl formája és némi hullámzás ellenére nem veszélyes, és általában csendes strand, amely tökéletes a fürdőzők számára, különösen azok számára, akik bizonyos fokú magánszférát szeretnének élvezni.

Egy érintetlen öböl a kalandvágyóknak

A Playa Arenas Blancas minden, amit egy érintetlen strandtól elvárhatunk: kicsi, a legtöbb ember számára nehezen megközelíthető, mivel nincs közvetlen tömegközlekedés. Ebből adódik az exkluzivitása, mert egy kis erőfeszítést igényel, hogy az autóját egy kicsit távolabb parkolja le, és gyalogosan menjen le az úton, vagy esetleg terepjáróval. Ideális azoknak az utazóknak, akik szeretik a vad természetet, és nem igényelnek szolgáltatásokat vagy strandbárt, szívesen készítik el saját piknikjüket, majd a szemetet magukkal viszik a legközelebbi szemetesig. Az El Hierro szigetén lévő kórház 58 km-re található autóval.

Hosszúság
50 m
Sin vigilancia
Oleaje moderado
Localidad
Tacoronte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladékok elősegítik a rágcsálók és a kóbor macskák szaporodását.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- A strandokon rendelkezésre álló zuhanynál ne használjon szappant.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
- A strandok nagy részére tilos háziállatot vinni. Győződjön meg róla, hogy beviheti-e.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.), sem pedig olyan tevékenységekkel, mint például a labdajátékok.
7
9
262
10045