San Gabriel erőd

Séta a híres Las Bolas hídon

Az Arrecife-öbölből az Atlanti-óceánra tekintve, Lanzarote északkeleti részén magaslik évszázadok óta a San Gabriel erőd. A kalóztámadások ellen a sziget védelmére építették és ma már elkerülhetetlen látványosság Lanzarote fővárosában. Két hídon közelíthető meg: a régebbi, a Las Bolas híd az erőddel együtt Arrecife legjellegzetesebb látképét alkotják. Aki a városba látogat, nem tud elmenni anélkül, hogy ne sétálna itt egyet.

Lanzarote fővárosa, Arrecife Történelmi Múzeuma

Az erődöt egy kis lakatlan szigetre építették és apró aranyhomokos partú strandok veszik körül. Mai kinézete a XVIII. századra nyúlik vissza. Az erődben található Arrecife Történelmi Múzeuma, amelyben Lanzarote őslakosai, a majos nép ősi kultúrájának darabjait csodálhatjuk meg. Ezen kívül történelmi dokumentumok másolatai és a főváros kialakulását ábrázoló makettek láthatók itt. Az erőd és a híd is a Spanyol Kulturális Örökség részét képezi.

Parking
Localidad
Arrecife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Ne használjon vakut a fotózáshoz. A vaku használata károsíthatja a művészeti és kulturális értékkel bíró műtárgyakat.
- Használja a szemetest, és lehetőség szerint az előre különválogatott szemetet a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe dobja. A kiállítótermekben ne étkezzen.
- Ügyeljen arra, hogy a hátizsákjával vagy kézitáskájával ne ütközzön neki semminek, miközben sétál.
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni, hogy ne zavarja a többi látogatót.
3
11
262
10045