Janubio sóbánya

A Kanári-szigetek legnagyobb sóbányája

A Janubio sóbánya Lanzarotéban a legnagyobb a Kanári-szigeteken és nagy építészeti és kulturális értékkel bíró tájat alkot. Ma is termelik a fehér aranyat, azaz a sót, amely néhány évtizeddel ezelőtt a sziget gazdaságának elengedhetetlen része volt. Vulkáni kitörések formálta lagúnában található, amely a láva gátjaként szolgált az óceánnal szemben. A sóbányát a Spanyol Tudományos Örökség részének nyilvánították a vándormadarak jelenléte miatt.

Lenyűgöző naplementék Lanzarotéban

A lanzarotei lakosok erőfeszítéseiről tanúskodik, hogy ezt a helyet átalakították, hogy javaiból részesülhessenek. A sóbánya építészet az állhatatosság és a föld szeretetének példája, ahol a mesterség apáról fiúra száll generációk óta. Javasoljuk, hogy naplementekor látogassanak ide, amikor a nap tükröződik a tócsákban, ahol a víz elpárolog és hihetetlenül gyönyörű színárnyalatokban játszik. Nem fogja tudni megállni, hogy ne fényképezze le.

Catering
Parking
Localidad
Yaiza
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Ne használjon vakut a fotózáshoz. A vaku használata károsíthatja a művészeti és kulturális értékkel bíró műtárgyakat.
- Használja a szemetest, és lehetőség szerint az előre különválogatott szemetet a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe dobja. A kiállítótermekben ne étkezzen.
- Ügyeljen arra, hogy a hátizsákjával vagy kézitáskájával ne ütközzön neki semminek, miközben sétál.
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni, hogy ne zavarja a többi látogatót.
3
11
262
10045