Várostörténeti és Tengeri Múzeum

A város története és kapcsolat a tengerrel

A Várostörténeti és Tengeri Múzeum a Mata-várban (Castillo de Mata) található, mely különleges történelmi múlttal bír: a város védelmi rendszerének részét képezte, és Gran Canaria szigetének fővárosában, Las Palmasnak Triana nevű negyedében található. A múzeum több mint ötszáz év történelmi beszéli el az oda látogatóknak, különös figyelmet szentelve a város és a tenger szorosan egymáshoz fűződő folyamatos kapcsolatának. Érdemes ide ellátogatni, hogy jobban belemerülhessünk a sziget múltjába olyan emblematikus épületek segítségével, amelyek művészettörténeti emlékművé nyilvánítottak, valódi ékkövek, amelyekre büszke lehet a város.

A főváros jelentős kulturális helyei

A Mata-vár létesítményeit tökéletesen restaurálták, hogy egy fontos kulturális teret alakítsanak ki a Gran Canaria-i Las Palmas fővárosában. A múltban a Mata-vár a várost védő falak részét képezte, és alapvető szerepet töltött be, amikor a városra hírhedt kalózok támadtak. A múzeum hasznosan egészíti ki a különböző oktatási központokban kapott akadémiai képzéseket. Amellett, hogy mindenki számára ingyenes lehetőséget kínál, hogy megismerhesse a város történelmét a XV. századtól kezdve a jelenkorig, előre egyeztetett időpontokban vezetett látogatásokra is lehetőség van csoportok számára.

Parking
Wifi
Is accessible
Localidad
Las Palmas de Gran Canaria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Ne használjon vakut a fotózáshoz. A vaku használata károsíthatja a művészeti és kulturális értékkel bíró műtárgyakat.
- Használja a szemetest, és lehetőség szerint az előre különválogatott szemetet a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe dobja. A kiállítótermekben ne étkezzen.
- Ügyeljen arra, hogy a hátizsákjával vagy kézitáskájával ne ütközzön neki semminek, miközben sétál.
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni, hogy ne zavarja a többi látogatót.
2
11
262
10045