Maipés de Agaete

Szabadtéri régészeti park Gran Canarian
Csaknem 700 sírhely látható hatalmas sírhantokban, vulkáni kőzetekkel. Mindezek a Maipés de Agaete parkot kivételes szabadtéri régészeti parkká teszik, ahol sokat megtudhatunk az őslakosok világáról. Gran Canaria északnyugati részén, Tamadaba fenyőerdeje mögött, egy hatalmas vulkáni lávafolyamon fekszik a park, melyet sivatagos, ámde rendkívül gyönyörű táj övez. A parkban több, mint 1300 éves síremlékeket tekinthetünk meg. Lenyűgöző hely, amelyet joggal a Spanyol Kulturális Örökség részének nyilvánítottak. A parkban a szürke talaj és a zöld növényzet érdekes színjátékot alkotnak.
Látogassa meg Maipés sírhelyeit
A Maipés nekropolisz titkai egy kényelmes, kicsit több, mint egy kilométeres séta során tárulnak elénk, mely mozgáskorlátozottak számára is elérhető. Elöljáróban a bemutató központban elmagyarázzák a sírhelyek típusait és elmélyülhetünk a sziget valamikori lakosainak világában. Ezután az acélpallókkal kirakott út sírhantok százaihoz vezet, amelyek lehetnek akár nyolc méter átmérőjűek és három méter magasak és elszórtan helyezkednek el föld felszínén. Vezetett túra a prehispán világba, filmbe illő környezetben.
Parking
Localidad
Agaete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Ne használjon vakut a fotózáshoz. A vaku használata károsíthatja a művészeti és kulturális értékkel bíró műtárgyakat.
- Használja a szemetest, és lehetőség szerint az előre különválogatott szemetet a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe dobja. A kiállítótermekben ne étkezzen.
- Ügyeljen arra, hogy a hátizsákjával vagy kézitáskájával ne ütközzön neki semminek, miközben sétál.
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni, hogy ne zavarja a többi látogatót.
2
11
262
10045