Cenobio de Valerón

A Valerón szakadék hatalmas magtárja

Gran Canaria északi részén található a méreteinek köszönhetően a Kanári-szigetek egyik leglátványosabb régészeti lelőhelye: a Cenobio de Valerón. Ez egy hatalmas magtár, amelyet a Kanári-szigetek őslakosai ételeik egyik alapösszetevőjének, gabonafélék tárolására használtak. Több mint 300 silóból áll, melyeket a fehér sziklába vájtak, és melyek egymáshoz kapcsolódnak a különböző szinteken. A sziget örökségének és kulturális érétkének szempontjából csodálatra méltó őskori építészeti remekmű.

Látogasson el a Cenobio de Valerónhoz

Jelenleg a lelőhelyet látogatásra alkalmassá tették. Nyitva áll a közönség előtt keddtől vasárnapig és belépődíj is van. Önállóan be lehet járni vagy igény szerint idegenvezető kérhető legalább tíz fős csoportok számára, melyet előre le kell foglalni. Különböző szolgáltatásokat lehet igénybe venni, van parkoló és a lelőhely látogatása során tájékoztatók és táblák segítik a turistákat a magtár megismerésében. A recepciónál egy kisebb bolt is található, ahol emléktárgyakat és jellegzetes helyi termékeket vásárolhatunk.

Parking
Localidad
Santa María de Guía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Ne használjon vakut a fotózáshoz. A vaku használata károsíthatja a művészeti és kulturális értékkel bíró műtárgyakat.
- Használja a szemetest, és lehetőség szerint az előre különválogatott szemetet a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe dobja. A kiállítótermekben ne étkezzen.
- Ügyeljen arra, hogy a hátizsákjával vagy kézitáskájával ne ütközzön neki semminek, miközben sétál.
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni, hogy ne zavarja a többi látogatót.
2
11
262
10045