LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Malmokat bemutató központ – Tiscamanita

Hogyan készül a kanári-szigeteki pörkölt gabonaszemekből álló liszt?
A malmokat bemutató központ egy hagyományos kanári-szigeteki házban található, Tiscamanita településen, Fuerteventura központjában. A múzeum mellett található egy rendkívül érdekes szélmalom-rekonstrukció. A központban megismerkedhetünk a helyi különlegesség, a gofio (pörkölt gabonaszemekből készült liszt) körült létrejött teljes kultúrával, mely évszázadokon át a legjobb eszközül szolgált a szigeteken lakók éhségének csillapítására. Egy kellemes látogatás alkalmával betekintést nyerhetünk a malmok történelmébe, és megismerkedhetünk az autentikus kanári-szigeteki gofio előállítási folyamatával.
Milyen hangja van a kézi malomnak?
A múzeumba lépve igen különös hangot hallhatunk: a kukoricát őrlő kézi malmot hallhatjuk őrlés közben. Különleges élmény a hagyományos szélmalmot működés közben megfigyelni, amint a kövek, a sár és a mész dolgoznak, valamint megismerni a malmot magát, amelyet egy épület, egy torony és a gépezet alkot. A malomközpont bemutatja, hogyan készül különböző módokon a gabonából a liszt, amellett magyarázó táblákat, diagramokat és különböző malomtervrajzokat is tanulmányozhatunk, amelyek segítségével jobban megérthetjük a malom működését.
Localidad
Tuineje

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Ne használjon vakut a fotózáshoz. A vaku használata károsíthatja a művészeti és kulturális értékkel bíró műtárgyakat.
- Használja a szemetest, és lehetőség szerint az előre különválogatott szemetet a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe dobja. A kiállítótermekben ne étkezzen.
- Ügyeljen arra, hogy a hátizsákjával vagy kézitáskájával ne ütközzön neki semminek, miközben sétál.
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni, hogy ne zavarja a többi látogatót.
4
11
262
10045