La Alcogida Ökomúzeum

Fuerteventura kézműves mesterségei élőben
Fuerteventura középső északi részén, Tefir falujának közelében található egy különleges múzeum, a La Alcogida. Különleges, mert ez egy élő múzeum: vagyis a látogató megtekintheti, hogyan dolgoznak a sziget kézművesei a különböző mesterségekben és részt is vehet ebben. Az ökomúzeum hét helyreállított házból áll, amelyek a sziget különböző építészeti stílusait mutatják be, az egyszerű és visszafogott parasztháztól, egészen az előkelő, két szintes úri házakig tornácokkal és falépcsőkkel és cserepes tetőszerkezettel.
Fedezze fel a fuerteventurai parasztok életét
A múzeumban megismerheti a fuerteventurai parasztok, azaz a majorero-k életét a XIX századtól egészen néhány évtizeddel ezelőttig. A múzeum a szigeten honos állatvilágot is bemutatja, mint például kecskéket, szamarakat és tevéket; valamint a növényvilágot is, mint fügekaktuszok, tabaiba cserjék és pálmafák töltik meg élettel a sivatagi tájat. Ezen kívül megismerkedhetünk a vízgyűjtő rendszerrel, a kenyérsütő kemencékkel és a régi malmokkal és istállókkal.
Parking
Localidad
Tefía

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Ne használjon vakut a fotózáshoz. A vaku használata károsíthatja a művészeti és kulturális értékkel bíró műtárgyakat.
- Használja a szemetest, és lehetőség szerint az előre különválogatott szemetet a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe dobja. A kiállítótermekben ne étkezzen.
- Ügyeljen arra, hogy a hátizsákjával vagy kézitáskájával ne ütközzön neki semminek, miközben sétál.
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni, hogy ne zavarja a többi látogatót.
4
262
10045