LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Az Atalayita

Felmászni az Atalayita csúcsára
Az Atalayita nevű falu a Pozo Negro völgyben található, Fuerteventura keleti részén. Ez a régészeti lelőhely a sziget „mahos”-nak vagy „majos”-nak nevezett őslakosainak korába vezet vissza bennünket. Jelenleg a Tájékoztató központ engedélyezi a látogatóknak, hogy beléphessenek a több mint hatszáz éves építményekbe. A település izgalmas történeti háttérrel rendelkezik, éjjeli menedékhelyként szolgált, megvédte a lakosokat a zord természeti jelenségektől és elrejtette őket a támadások elől. Érdemes felmászni a csúcsára, hogy gyönyörködhessünk a település kínálta panorámás kilátásban.
Kiállítási tér a település történelmének megismeréséhez
Az Atalayita 1200 m2.-nyi történelmi emlék. A több mint 115 épület alkotta nagy terület amellett, hogy kiállítási térként szolgál, ahol a látogatóknak lehetőségük nyílik megismerni, hogyan éltek a faluban a történelem folyamán. Érdemes a rendelkezésre álló brosúrák egyikével a kézben bejárni a helyszínt. Ezekben a füzetekben olvasható magyarázat a különböző típusú bejárható épületekhez, amelyek nagyon hasznosnak bizonyulnak a település bejárásakor és történelme mélységeinek megértésében.
Parking
Localidad
Antigua

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Ne használjon vakut a fotózáshoz. A vaku használata károsíthatja a művészeti és kulturális értékkel bíró műtárgyakat.
- Használja a szemetest, és lehetőség szerint az előre különválogatott szemetet a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe dobja. A kiállítótermekben ne étkezzen.
- Ügyeljen arra, hogy a hátizsákjával vagy kézitáskájával ne ütközzön neki semminek, miközben sétál.
- Igyekezzen csendben maradni vagy halkan beszélni, hogy ne zavarja a többi látogatót.
4
11
262
10045