Kitesurfözés az El Médano strandon

Kitesurfözésre alkalmas helyszín kiváló széllel

A Tenerife déli részén, a repülőtér közelében található El Médano strandon a szél ereje és rendszeressége ideális körülményeket teremt a kitesurfözéshez. A helyi strand kiválóan alkalmas a kitesurf összeszereléséhez, és változatos nehézségű területek várják a különböző tudásszintű sportolókat. Habár a helyszín egész évben alkalmas erre a sportra, különösen nyár idején, északi-északkeleti irányba fújó szél esetén ideálisak a körülmények. Ilyenkor a kitesurf szerelmesei tömegesen keresik fel ezt a strandot.

Kitesurf-oktatás Tenerife egyik turisztikai központjában

További előnye az El Médano strandnak a homokos partszakasz, amely a kezdőknek is könnyű hozzáférést biztosít a vízhez. A vízi mentő szolgáltatás még biztonságosabbá teszi itt a kitesurfözést, ami így a dagályszinttől függetlenül is gyakorolható. A strand közelében turisztikai szolgáltatások széles választéka áll rendelkezésre: szálláshelyek, kávézók és boltok, illetve kitesurfiskolák, sportszerüzletek és kölcsönzők sokasága várja a sportolni vágyókat.

Parking
Restaurant
Localidad
El Médano

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
1
259
13
262
10045