Kitesurfözés a Vargas strandon

Kitesurfözésre alkalmas helyszín és kemping Gran Canaria repülőtere közelében

Gran Canaria keleti partján található a Vargas strand, amely igen rendszeres széljárással és hullámveréssel várja a kitesurfözni vágyókat, a kezdőktől a profi sportolókig. Az Ingenio és a repülőtér közelében fekvő Vargas strand védett területnek minősül, a mellette lévő kemping pedig egész évben népszerű a vízi sportok kedvelői körében. Balra és jobbra csavarodó hullámok egyaránt kialakulnak itt, és különféle csúcsokat képeznek, néha csöveket is.

A kitesurfözéshez ideális, állandó szelek

A május és szeptember között fújó állandó szelek ideális körülményeket biztosítanak a kitesurfözésre. Érdemes megvárni az apályt, mivel egyébként a hullám a part közvetlen közelében törik meg, a homokkal és kövekkel borított tengerfenéken. A helyszínen a legjobb szelek északról, északkeletről vagy délnyugatról fújnak. Habár minden szinten lehet itt gyakorolni a kitesurfözést, az erős áramlatok miatt némi gyakorlatra van szükség a vízbe való belépéshez.

Localidad
Playa de Vargas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
2
259
13
262
10045