Kitesurfözés a Salinas de Pozo környékén

Egy kitesurfözésre tökéletesen alkalmas helyszín szélesen lefutó hullámokkal

A Gran Canaria délkeleti partvidékén, Santa Lucíában található Salinas de Pozo ideális feltételeket kínál a kitesurf szerelmeseinek. A változatos, többször bukó, széles és magas falakkal lefutó hullámok különleges élménnyel várják a sportolókat. Ez az igen szeles és kiváló hangulatú helyszín különösen az áprilistól szeptemberig tartó időszakban biztosít remek körülményeket a kitesurfözéshez, mivel ilyenkor fújnak a legerősebb és legkitartóbb szelek.

Ideális széljárás a legtapasztaltabb kitesurfözőknek

Fontos tudni, hogy ezt a helyszínt kifejezetten a haladó és profi sportolóknak javasoljuk, akik maradéktalanul kiaknázhatják az erős északi-északkeleti szelek előnyeit. A heves hullámzás miatt fokozott óvatossággal kell eljárni a kavicsos parton, valamint a vízbe való be- és kilépéskor. Leginkább apály idején javasoljuk a kitesurfözést a Salinas de Pozo környékén. A tengerfeneket vulkanikus sziklák borítják.

Localidad
Pozo Izquierdo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
2
259
13
262
10045