Mirador de Ortuño

Fénykép közvetlenülSpanyolország legmagasabb hegye mellett

Az Ortuño kilátó a legnépszerűbb megállóhely azok között, akik a Teide Nemzeti Parkba mennek fel vagy onnan indulnak lefelé Tenerife hegygerincén. Különösen a nap végén, mikor a kilátó az egyik látványos naplementéjével ajándékoz meg bennünket. A nap Spanyolország legmagasabb hegyénél megy le, miközben piros és lila árnyalatú színekben úsznak a sziget meredek északi lejtői, lábát pedig a tenger nyaldossa. Földi paradicsom a fényképezés szerelmeseinek.

Kilátás a felhőtengerre Tenerifén

A TF-24-es úton, néhány kilométerre a Las Lagunetas rekreációs területtől a sziget északkeleti részén feltűnik a kilátó, mely egy egyszerű kis kitérő, parkolóval és értelmező táblákkal, a tájra jellegzetes kis növésű fenyőkkel körbenőve. A turista itt a tengerszinttől 1610 méterre találja magát, így egy nagyon intenzív fényre, a levegő frissességére és tisztaságára számíthat. És ha felhők vannak, az sem számít, mivel leggyakrabban szemmagasság alatt maradnak, fehér tengert formálva, amelyben mintha lebegne a sziget.

Altitude
1200 m
Landscape type
Vegyes
Védett terület
Védett táj
Hiking trails
Parking
Localidad
La Victoria de Acentejo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
1
9
10
262
10045