Mirador de Cherfe

Teno legérdekesebb kilátása

A Cherfe kilátóból 360 fokos panoráma bontakozik ki Tenerife nyugati részére olyan nevezetességekkel, mint a Teide, mely Spanyolország legmagasabb hegye. Még az erre a vulkánra kapott kilátás is szokatlan, hiszen a kevésbé fotózott, nyugati arcát mutatja. A Teide előtt található a Chinyero-vulkán és a szépséges Santiago-völgy, elfordulva pedig a Teno-hegy éles szélei és Masca falucskája valamint az Atlanti-óceánból kiemelkedő La Palma és La Gomera szigete tárulkozik elénk.

Kilátó Masca közelében

A kilátó a Mascát Santiag del Teidével összekötő TF-346-os országút által elválasztott két részből áll. A szolgáltatások hiányát egy kisbusz-kávézó helyettesíti, mely frissítő italokat és a környékre jellegzetes ételeket kínál. Mellette egy kis hegyfok áll, amely a legnépszerűbb helyszín e csodás együttes legjobb fotóinak elkészítéséhez.

Altitude
1.100 m
Landscape type
Természetbeli
Védett terület
Vidéki park
Hiking trails
Parking
Recreation areas
Restoration
Localidad
Santiago del Teide

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
  • Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
1
10
262
10045