LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Mirador las Cabezadas

Una panorámica con historia aborigen
El Mirador de Las Cabezadas es un lugar privilegiado por su entorno y porque ofrece una de las mejores panorámicas de la isla de La Palma. Desde el mismo se puede admirar todo el municipio de Tijarafe –de costa a cumbre–, así como unas inigualables vistas de la Caldera de Taburiente y del Valle de Aridane. El punto más alto del mirador es la Piedra del Guanche en recuerdo de Atogmatoma, último jefe aborigen de Tijarafe. Hay dos maneras de acceder al lugar: caminado por el GR 131, desde El Time en dirección al Roque de Los Muchachos, o también en coche por la conocida como “Pista de Las Cabezadas”.
Altitude
750 m
Flora fauna interest
Localidad
Tijarafe

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
5
9
262
10045