Mirador del Time

Kilátás az Aridane-völgy banánültetvényeire

A Time-kilátóból La Palma-szigetének egyik legpáratlanabb kilátása nyílik: a banánültetvényekkel fedett Aridane-völgy, melyet egy mély vízmosás, a Las Angustias vág ketté, hogy később a bájos Tazarcote-kikötőbe Tiszta időben az El Hierro-sziget sejlik fel. Ez a közel 700 méter magasban elhelyezett kilátótorony az LP-1-es országúton található, Los Llanos de Aridane és Putagorda települések között: tökéletes, hogy megpihenjünk a La Palma nyugati részén tett kirándulás során.

Gyalogösvény csodálatos kilátással Tazacortétől indulva

Timébe gyalog is eljuthatunk, egy meredek, három kilométeres királyi, kikövezett úton, mely cikcakkosan emelkedik fel Tazarcorte régi rakpartjáról, a part mellett. A gyalogút nehéz, de lenyűgöző látványban lesz részünk! Érkezéskor pedig a megfáradt túrázó spanyol tortillával vagy barraquitóval - édes tejjel ízesített, tipikus kanári-szigeteki kávé - kényeztetheti magát. Ha sötétedés után érkezünk, a kilátás még elragadóbb.

Altitude
594 m
Landscape type
Természetbeli
Védett terület
Védett táj
Hiking trails
Parking
Public transport
Restoration
Localidad
Tijarafe

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
5
9
10
262
10045