Mirador del Pico Bejenado

Un gigante en la Caldera de Taburiente

El Pico Bejenao es una gran elevación volcánica que se encuentra al suroeste de la isla de La Palma y alcanza los 1.854 metros de altura. La montaña forma un macizo triangular entre el Barranco de El Riachuelo, el Barranco Tenisca, el Barranco de las Angustias y el borde sur de la Caldera de Taburiente. Se accede por el sendero PR LP 13,3 y para llegar a la cima hay que caminar y superar fuertes desniveles, pero la recompensa merece la pena: desde su punto más alto se observan unas espectaculares vistas. Desde la cima del Bejenao se puede admirar el esplendor del paisaje insular y las magníficas panorámicas del Parque Nacional de la Caldera de Taburiente, la Ruta de los Volcanes y el Valle de Aridane.

Altitude
1.854 m
Flora fauna interest
Hiking trails
Localidad
El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
5
9
262
10045