Mirador de La Cumbrecita

A Taburiente Nemzeti Park kilátója
Ha a Caldera de Taburiente a természet óriási hangversenyterme lenne, a La Cumbrecita-kilátó lenne a VIP páholy. Ez a természet alkotta erkély egy szűk völgy végén található, amely hirtelen véget ér és egy mély hasadék felett lóg, mely egy hat és fél kilométer átmérőjű nyitott természetes medence, a La Palma-sziget közepén. A kilátás a hatalmas völgyre, több tucat, fenyőfákkal borított szikláival elfeledhetetlen.
Felhőzuhatag La Palma szigetén
A La Cumbrecita a Caldera de Taburiente Nemzeti Parkban van. Így az autós látogatás csak előzetesfoglalást követően lehetséges a kilátó parkolójában. Megnézhetjük az El Paso látogatóinak létrehozott központot is és a foglalást ott is leadhatjuk. Az ide vezető úton a látogatók gyönyörű felhőzuhatagokat láthatnak az Unesco által Bioszféra-rezervátummá nyilvánított sziget hátára omlani. A park gondosan kialakított kirándulóösvény-hálózatának számos útja vezet el a kilátóból.
Altitude
1287 m
Landscape type
Természetbeli
Védett terület
Védett táj
Hiking trails
Interpretation center
Parking
Localidad
El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
5
10
262
10045