LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Mirador del Pico de Las Nieves

Gran Canaria legmagasabb kilátója
Ahhoz, hogy átérezzük egy hely szellemét és belekóstoljunk atmoszférájába, nincs megfelelőbb, mint felmászni legmagasabb csúcsára. Ez az őrtorony Gran Canarián a Pico de las Nievas kilátó, mely a sziget központjában, 1949 méteres magasságban található. Innen láthatjuk a sziget Unesco által Bioszféra-rezervátummá nyilvánított tágas területét, végtelen sokaságúnak tűnő mély szakadékaival és növényzet borította éles hegygerinceivel, melyeken koronaként titokzatos formájú vulkanikus óriáskígyók ékesítenek.
Naplemente a felhőtengerben
Ezért a látványért igencsak érdemes felvezetni vagy busszal felmenni a Las Nieves-csúcsra. A parkoló mellett nyílik meg egy kőbe öltöztetett, tökéletesen nyugat felé néző félkör. Ez maga a kilátó, mely egyszerű és kialakítása szerint semmi nem akadályozza kilátásunkat abban, hogy egy szép naplementét végignézzünk. A többi helyszíntől eltérően, napos időben a Las Nievesen szebb kilátáshoz jutunk, mivel ekkor megláthatjuk Tenerifét és Gran Canariát a felhőtengerben lebegve.
Altitude
1.940 m
Landscape type
Természetbeli
Protected space
Vidéki park
Interpretation center
Parking
Recreation areas
Restoration
Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
2
10
262
10045