Mirador del Balcón

Egy szirtről lógó kilátó

Ez a látványos kilátó Gran Canaria nyugati csúcsához közel, egy függőlegesen az Atlani-óceán kékjébe zuhanó sziklán helyezkedik el. Innen tökéletesen láthatjuk a 'sárkányfarkat', a parti sziklák cikcakkos csúcsaival, a mitológiai szörnyre emlékeztetve. Visszafordulva a sziget belseje felé, látszik a La Arena szakadék és a La Aldea de San Nicolás a tágas zöld völgye.

Autós séta Gran Canarián

Ez az információs táblákkal felszerelt kitérő a GC-200-as úton kötelező megállóhely azoknak, akik a sziget körül tesznek kirándulást. Egyetlen látogató sem hagyhatja ki, hogy lesétáljon a kőlépcsőn, mely a kilógó földteraszhoz vezet, melyről a hely a nevét is kapta. A monumentális tájak szerelmesei biztos, hogy nehezen vesznek búcsút e tájtól, és az utolsó pillanatokig magukba szívják a tenger illatát és a színek keverékét, amit e kilátó kínál. De az utat folytatni kell, még sok látnivaló akad.

Altitude
69 m
Landscape type
Természetbeli
Védett terület
Természetvédelmi terület
Hiking trails
Parking
Public transport
Localidad
La Aldea de San Nicolás

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
2
10
262
10045