Mirador de la Degollada de las Yeguas

Kilátás Gran Canaria déli részének sivatagos tájára

Gran Canaria déli részén, a Degollada de las Yeguas kilátóból a kilátás nagyon meglepi az arra nem felkészült látogatót. A Fataga-szurdok panorámája tárul elénk, egy 15 kilométer hosszan futó kanyonnal, mely kanyargós, széles és mély, finoman ívelt lejtőkkel majd hirtelen kihívást jelentő, szinte teljesen függőleges sziklafalakkal. Mindez a száraz területekre jellemző növényzettel és a háttérben a tengerrel. Az elénk táruló kép hatalmas, tarka és festői.

Kirándulás autón Maspalomas-ból

A kilátó kötelező megállóhely a sziget belsejébe vezető autós kirándulás során. Maspalomas közelében, a San Bartolomé de Tirajana felé vezető országúton található. A látogatók autóikat tágas parkolójában hagyhatják és elolvashatják a tájat bemutató információs táblákon olvashatnak az Unesco által Bioszféra-rezervátummá nyilvánított területről. És hogy ezt a megtiszteltetést mi indokolja? Elegendő, ha a korláthoz közel lépve hagyjuk, hogy beleszeressünk a kilátásba.

Altitude
842 m
Landscape type
Természetbeli
Védett terület
Védett táj
Hiking trails
Parking
Localidad
Arteara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
2
9
10
262
10045