Mirador de La Cilla

Kilátó Artenara egyik barlangjában

A híres La Cilla étterem belsejében található kilátó teraszáról Gran Canária szigetének csúcsai magasodnak elénk, melyeket az emblematikus Nublo és Bentayga sziklák koronáznak meg. Az Unesco által Bioszfére-rezervátummá nyilvánított monumentális együttes. A La Cilla Artenara egyik barlangjában kap helyet. Ez a település a szigeten a sziklába épített házairól ismert. Ahhoz, hogy eljussunk a kilátóba, a hegyfokot átszelő 50 méteres alagúton kell keresztülmennünk.

Tipikus helyi étterem kilátással Gran Canaria csúcsaira

A La Cilla étterme tágas és hűvös. Díszítése fából készült, mely vidám színű sziklákkal és szerkezetekkel keveredik. Noha a kilátás megcsodálásához nem kötelező az étteremben fogyasztani, ajánlatos telefonon asztalt foglalni a 150 férőhelyes, nagy teraszon. Így megkóstolhatjuk a grillezett kecskehúst, egy pohár finom kanári-szigeteki bor és az artenarai tipikus mandulatorta kíséretében.

Altitude
1.189 m
Landscape type
Vegyes
Védett terület
Nem
Parking
Public transport
Restoration
Localidad
Artenara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
2
9
10
262
10045