LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Mirador de Morro Velosa

Nyugalmas látvány Fuerteventura belsejéről
Ez a kilátó kötelező megállóhely azok számára, akik a turistaképeslapokról ismert Fuerteventura másik arcát szeretnék látni. az Unesco által Bioszféra-rezervátummá nyilvánított sziget belseje idegenforgalmi létesítmények és dűnék nélküli nyers tája meglepi az ideérkezőt. Az utazó előtt kerek és az okker színeiben úszó dombok szinte végtelen egymásutánisága tárul fel, kanyargós vízmosásokkal, szórványos falvacskákkal és parasztházakkal a mélyben. Kétségtelenül egy nyugalmat és terjedelmet sugárzó, meglepő táj.
A César Manrique tervezte kilátó
Morro Velosa a tökéletes helyszín, hogy e száraz szépségű tájat kiélvezzük, és egyben megpihenjünk a kilátó épületében, melyet a híres és termékeny kanári-szigeteki művész, César Manrique tervezett. Ez az elegáns, fatornácos emeletes épület a körülölelő táj színeiben játszó kövekből van felöltöztetve. Belsejében az idelátogató megismerheti a vulkanikus sziget geológiai múltját, láthat egy kitűnően elkészített makettet a szigetről és kávézhat egyet, mielőtt tovább indulna a sziget régi fővárosa, Betancuria felé.
Altitude
670 m
Landscape type
Természetbeli
Protected space
Vidéki park
Hiking trails
Parking
Recreation areas
Restoration
Localidad
Betancuria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
- Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
- Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
4
9
262
10045