Mirador de La Peña

El Golfo gyönyörű látványa Guarazoca-ból

A La Peña,kilátóból, Guarazoca-ban (El Hierro-sziget északi részén), látszódnak a következményei egy kísérteties őskori eseménynek: az óriási évezredekkel ezelőtti földcsuszamláséi, mely az El Golfo-völgyet hozta létre. A 15 kilométer széles és másfél kilométer magas hatalmas horpadás szirtjeit sűrű őshonos növényzet borítja. A tövében vulkanikus síkság terül el, szőlővel és gyümölccsel beültetve, mely az Atlanti-óceánba fut. A La Peñától is láthatóak Salmor szűz sziklái, az endémikus óriásgyíkok szentélyei.

A Mirador de César Manrique El Hierro-szigetén

A teljes épület César Manrique, a nagy kanári-szigeteki építész által tervezett ékszer, aki egész életét organikus terek megalkotásának szentelte. La Peñában Manrique számos növényt felhasznált, nagy ablakokat alakított ki, a falakat pedig egymásra rakott kövekből, kötőanyag használata nélkül tervezte. Az épület belsejében a látogató kiélvezheti az exkluzív Mirador de La Peña Étterem kanári-szigeteki, trópusi ananászt és kiváló friss halakat is kínáló ajánlatát, melyek mindegyike ennek az Unesco által Bioszféra-rezervátumnak nyilvánított sziget ajándéka.

Altitude
645 m
Landscape type
Vegyes
Védett terület
Különleges természeti rezervátum
Hiking trails
Parking
Restoration
Localidad
Guarazoca

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
  • Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
  • Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
  • Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
  • Tartsa tiszteletben és óvja a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, távcsövek és teleszkópok, stb.).
  • Tartsa tiszteletben a kirándulóutakon lévő jelzéseket. Ha letér a kijelölt kirándulóútról és elhagyja a kirándulóhelyet, az károsítja a környezetet, és veszélyes lehet Önre és társaira nézve is.
  • Ügyeljen arra, hogy a környezet nyugalmát ne zavarja meg túlzott zajjal (hangos zene, kiabálás stb.).
7
9
10
262
10045