Szörfözés Lobos jobbra csavarodó nagy hullámán

A Kanári-szigetek legnagyobb szörfözésre alkalmas hulláma
A Fuerteventurától északra fekvő Lobos szigetecske délnyugati partján keletkezik a Kanári-szigetek legnagyobb hulláma. Lobos jobbra csavarodó nagy hulláma ritka jelenség, ám amikor a körülmények megfelelőek, páratlanul hosszú, változatos, verhetetlen minőségű hullám jön létre. A helyszínt kishajóval lehet elérni, amely Corralejo turistaközpontjából kiindulva közelíti meg Lobos szigetét. Kikötés után körülbelül egyórás sétával, a kalderát megkerülve érhető el a helyszín.
Szörfözésre alkalmas helyszín minden szinten a Lobos-szigeten
Az óriási, 300 és 500 m közötti hosszúságú, jobbra csavarodó hullám végigsöpör a partvonal mentén, majd eltűnik a tengerben. A hosszan gördülő hullám kiválóan alkalmas merész és gyors mutatványokra. Különböző szakaszain mindenkinek lehetősége nyílik kipróbálni a tudását, kezdőktől a profi sportolókig. Leginkább október és március között ideálisak itt a körülmények, amikor déli, délkeleti vagy délnyugati szél, illetve nyugati, északnyugati vagy északi hullámverés esetén akár négyméteresre is megnőhetnek a hullámok. A vízbe vízi járműről vagy a vulkanikus talajon keresztül, szörfcipőben lehetséges a bejutás.
Localidad
Isla de Lobos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
4
259
13
262
10045