LEGFRISSEBB HÍREK |

Koronavírus (Covid19)

Szörfözés az El Hierro környékén

Fuerteventura leghíresebb szörfparadicsoma
Fuerteventura leghíresebb szörfhullámai az El Hierro környékén, a sziget északi felén, a Majanicho strand közelében találhatók. Hírnevét a bukóhullámok rendszerességének és minőségének köszönheti, amelyek szörfözők sokaságát csábítják a vízbe. A helyszín Corralejo és El Cotillo felől földúton, vagy a Majanichót Lajares faluval összekötő aszfaltozott úton egyaránt megközelíthető. A helyszínen parkolási lehetőség biztosított.
Gyors és üreges bukóhullámok Majanicho strandja közelében
El Hierro hullámai két jellegzetes csúcsot formálva törnek meg a több méter mélyen fekvő, vulkanikus tengerfenéken. Az egyik, a gyakoribb, egy igen gyors, üreges, közepesen lefutó, balra csavarodó bukóhullám, amely kiválóan alkalmas nehéz manőverekre. A jobbra csavarodó hullám rövidebb, ám jó minőségű csöveket formál. Szeptember és május között a legjobbak itt a körülmények, teljes dagálykor, keleti, déli, délkeleti vagy délnyugati szél, illetve északi, északkeleti, északnyugati és nyugati hullámverés idején. Habár a vízbe könnyen be lehet jutni, szörfcipők használata ajánlott.
Localidad
Playa del Hierro

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Lehetőleg a tengeri környezet védelmét szem előtt tartó fényvédőt használjon.
4
259
13
262
10045