Utazás a Kanári-szigetekreaugusztusban

Már azt se tudod, hová bújj a meleg elől? A megoldás: augusztusban utazz a Kanári-szigetekre. A legenyhébb nyár vár itt rád, tervezhetsz programot szárazföldre, tengerre vagy akár a levegőbe. Augusztusban a legszebb a csillagos ég. Új hobbikra találhatsz vagy megismerheted a legősibb kanári-szigeteki hagyományokat.

Contenido

Ha augusztusi nyaralás mellett döntesz, találkozhatsz a perseidákkal, az év egyik leglátványosabb meteorhullásával. És ha már van választásod, miért is ne nézhetnéd őket Európa legtisztább egén? A Kanári-szigeteken 3 Starlight Reserve („csillagfény rezervátum”) található. Ez egy olyan elismerés, amelyet azok a területek kaphatnak csak meg, ahol a csillagos ég tiszta állapotában, vagyis a városok vagy a repülőgépek fényszennyeződéseitől mentesen látható.

Imagen
Contenido

Néha, ha túl nagy a forróság, az embernek semmi kedve otthagyni a medencét vagy a tengerpartot. De az olyan klíma mellett, mint amilyen a Kanári-szigeteké, a napfény nem csak a strandon kellemes, a hegyi túrákon is jó társ, vagy ha éppen új sportot próbálsz ki vagy vásárolgatsz.

Imagen
Contenido

Ha augusztusban látogatsz a Kanári-szigetekre, két hagyományos ünnepséget ajánlunk a figyelmedbe: az egyik, a „Bajada de la Rama” Agaete ünnepe Gran Canarián, a másik zarándoklat a candelariai szűzhöz Tenerifén. Az első körmenetben az egész falu felvonul, a zene ritmusára egészen a tengerig vonulnak, miközben a résztvevők táncolnak és rázzák a fenyő-, eukaliptusz-, babérágakat..., míg a másik ünnepen tenerifei zarándokok ezrei vonulnak el Candelariába, hogy leróják tiszteletüket védőszentjük előtt.

Imagen
Contenido
  • Napszemüveg
  • kalap
  • napvédő krém