Utazás a Kanári-szigetekre októberben

Töltötted már az októberi vakációdat a strandon napozva? Vagy épp kedvenc vízisportodat űzve? A Kanári-szigetek enyhe klímájában az a legjobb, hogy bármit tervezhetsz, az időjárás nem fog közbeszólni. Mit tervezel? Bármi lehet az: városnézés, strandolás vagy hegymászás. Te döntesz!

Contenido

Októberben rendezik az Open Fotosub versenyt El Hierro szigetén, ahol a tenger alatt készült fotókat állítják ki, amelyeken a résztvevők megörökítik a sziget vízi világát.

Emellett a Kanári-szigeteken számtalan búváriskola található, ahol megtanulhatsz búvárkodni az ittléted alatt, és megismerheted a legjobb helyeket, ahol érdemes alámerülni, akár kezdőként, akár profiként. Ne félj többé az óceántól, és fedezd fel ezt az új világot, ami megnyílik előtted.

Imagen
Sub - Fondo submarino
Sub - Fondo submarino
Contenido

A Kanári-szigeteken októberben különleges Halloween ünnepet tartunk, úgy hívjuk: „Los Finaos”. Régebben a gyerekek házról házra jártak, „áldást” kértek a házakra, és édességet, mandulát, diót, fügét kaptak. Délután a családban a legidősebb asszony történeteket mesélt az ősökről, majd az emberek az utcára vonultak, gesztenyét ettek és táncoltak. Ma már ezt a hagyományt az angolszász szokások kezdik kiszorítani, a sziget sok falujában azonban még ma is dívik.

Imagen
Finaos
Finaos
Contenido

Kolumbusz 1492 októberében érkezett Amerikába, és megváltoztatta a történelem addigi menetét. Érdemes felfedezni a kanári-szigeteki útját. Látogass el Gran Canaria kormányzójának házába, aki segített helyreállítani a „La Pinta” múzeumot, ami az Újvilág felfedezését mutatja be La Gomerán, vagy nézd meg a Torre del Condét, ahol azt beszélik, Kolumbusz titokban találkozott a sziget úrnőjével, Beatriz Bodabillával.

Imagen
Torre del Conde, La Gomera.
Torre del Conde, La Gomera.
Contenido
  • Búvárszemüveg
  • békatalp
  • pipa