Utazás a Kanári-szigetekre májusban

A természet, a kristálytiszta vizű strandok és a jó idő élvezete mellett a Kanári-szigetek májusban ideális hely a kulturális és folklórfesztiválok szerelmesei számára. 20ºC-os átlagos hőmérséklet mellett biztosan élvezni fogod a kiruccanást.

Contenido

Minden év május 3. napján a keresztek díszbe öltöznek a Kereszt Napjának ünnepére. A szigetcsoport egyik legrégebbi ünnepe, melyet egész Santa Cruz de Tenerife, Santa Cruz de la Palma és Puerto de la Cruz területén megünnepelnek. Az ünnep alkalmából virággal és minden egyéb anyaggal díszítik fel a kereszteket, hogy valóságos műalkotásokká váljanak. Ezt követően kiállítják őket a szigetek városkáiban, hogy mindenki megtekinthesse őket vagy díjakat oszthassanak ki közöttük eredetiségükért és eleganciájukért.

Imagen
Dia de la cruz Tenerife
Dia de la cruz Tenerife
Contenido

Lotus hillebrandii néven is ismert növény őshonos a Kanári-szigeteken, mely májusban teljes díszében látható a La Palma szigetén található Caldera de Taburiente Nemzeti Park tipikus fenyveseiben. A park számtalan értékes természeti kincset őriz, ezért nem meglepő hogy az Unesco által védett bioszféra rezervátum.

Bújj bele a bakancsodba, hogy bejárhasd a hatalmas fenyők között vezető útvonalakat, kirándulhass az éjszakai ég alatt vagy megfürödhess a vízesésekben.

Imagen
Taburiente.. La Palma
Taburiente.. La Palma
Contenido

Ha májusban utazol a Kanári-szigetekre, ne feledd, hogy 30-án ünneplik a szigetcsoport lakosai a Kanári-szigetek napját, ami remek alkalmat kínál arra, hogy megismerd a szigetek számtalan kulturális, folklór-, sport- és közösségi tevékenységét, és részt vehess bennük. A nap folyamán, amikor a Kanári-szigetek Parlamentje első ülésének évfordulójáról emlékeznek meg, a szigetek tipikus ételeiből lehet kóstolni, miközben élőzenét hallgathatunk és hozzá élvezhetjük a hagyományos táncokat a tipikus kanári-szigeteki viseletbe, varázslónak öltözött lakosokkal együtt. legyél ott te is ezen a napon, amikor különös módon nyilvánul meg a Kanári-szigetek egyedülállósága és identitása.

Imagen
Junio Fiesta Canarias
Junio Fiesta Canarias
Contenido

Férfi jelmez:                                       Női jelmez:

* fekete kalap                                      filc kalap

* len ing                                               hosszú ujjú blúz

* vörös selyemöv                                 * hosszú színes szoknya