Utazás a Kanári-szigetekre decemberben

December legfontosabb ünnepe a Kanári-szigeteken is a karácsony, amelyet a helyiek enyhe időjárás mellett, teraszokon, szabadtéri koncertekkel és természetesen tengeri fürdéssel ünnepelnek. Talán nem a leginkább megszokott karácsony, de miért ne kezdhetnénk új hagyományt?

Contenido

A téli üdülés nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a napsütésről! Kanári-szigeteki látogatásod során cseréld a hóembereket Gran Canarián a Las Canteras strand betlehemi homokszobraira, és ragadd meg az alkalmat arra, hogy megmártózz Európa egyik legszebb városi strandján. Ha pedig úti célod Santa Cruz de Tenerife, nem hagyhatod ki a szabadtéri karácsonyi koncertet, melynek varázslatos élménye immár a helyi ünnep részévé vált.

Imagen
imagen-navidades-bajo-el-sol-Belen-de-arena-en-la-playa-de-Las-Canteras
imagen-navidades-bajo-el-sol-Belen-de-arena-en-la-playa-de-Las-Canteras
Contenido

Tudtad, hogy a Kanári-szigeteken az általános forgalmi adó mértéke mindössze 7%? Ez sokkal alacsonyabb, mint Európában bárhol másutt, ezért érdemes a karácsonyi bevásárlást a legkedvezőbb áron a szigetek bevásárló övezeteiben elintézni.

Ellátogathatsz valamelyik szabadtéri piacra is – melyben a kellemes időjárásnak köszönhetően bővelkednek a szigetek –, hogy igazán különleges emléket vigyél magaddal: kézműves terméket, kanári-szigeteki specialitást, ékszert…

Imagen
imagen - mejores mercadillos - Mercadillo de Teguise
imagen - mejores mercadillos - Mercadillo de Teguise
Contenido

December 7. és 17. között részed lehet a Geminidák, az év legcsillogóbb meteorraja által kínált élményben.

Nem lesz szükséged távcsőre, hiszen a csillagok szabad szemmel is láthatóak. Mi azt ajánljuk, hogy a csillaghullást holdtalan éjszakán, a fényszennyezéstől védett három starlight rezervátumunk egyikéből figyeld: La Palma, Fuerteventura és la Cumbre de Tenerife.

Imagen
Faro de Fuencaliente
Faro de Fuencaliente
Contenido
  • Fürdőruha
  • Elegáns öltözék