Sokcsillagos látvány

Contenido

Látogasson el a hatalmas nemzetközi obszervatóriumok valamelyikébe, vagy fogadjon profi vezetőt, és induljon éjszakai túrára, hogy olyan élményben legyen része, amitől minden eddiginél közelebb érzi majd magához az univerzumot! Bámuljon egyenesen a csillagvilág szívébe, és súgja meg a kívánságait, vagy próbálja kifürkészni a jövőt!

Ki tudja, talán sikerrel jár.

Contenido

A Kanári-szigetek nemzetközi viszonylatban is jelentős csillagászati létesítményekkel rendelkeznek, 2400 méteres magasságba telepítve, mint például a tenerifei Gregor csillagvizsgáló, amely a legnagyobb Európában, vagy a La Palma szigetén található Roque de los Muchachos obszervatórium. Mindkét központ nyitott a közönség számára, és szervezett formában látogatható, megosztva az ott szerzett tudást az érdeklődőkkel.

Ezenkívül számos iroda szervez túrákat és éjszakai megfigyeléseket, a leglátványosabb kilátópontokról.

Contenido

A Kanári-szigeteken 3 Starlight csillagászati megfigyelő zóna is található, ahol az érintetlen, fényszennyezéstől mentes környezetnek köszönhetően páratlan élményekben lehet része: La Palma szigetén, Fuerteventurán és Cumbre de Tenerifénél.

Gran Canarián számos olyan hely található, ahol a csillagos eget fényszennyezettségtől védettnek akkreditálták. Emellett a sziget nagy figyelmet fordít arra, hogy az általa kínált sok turistalétesítmény és program kihasználja és védje ezt a természeti csodát, mely megszerezte a szigetnek a „Starlight Turista célpont” hírnevet.

Ezenkívül jelenleg Tenerife vezeti az EU által finanszírozott Sky Route projektet, amelynek célja új helyszíneket fedezni fel Európában a csillagászati turizmus számára.