A karneválok karneválja

Contenido

Ám ami leginkább megkülönbözteti a kanári-szigeteki karnevált a többitől, az a tél ellenére is mindig kellemes hőmérséklet. Viselje mindig a kedvenc ruháit, és ne aggódjon a hideg miatt. Errefelé minden este balzsamos!

Contenido

A kanári-szigeteki karneválok talán legjobban várt pillanata a bálkirálynő megválasztása, amikor a legmagasabb szinten ölt testet valakiben a karnevál hangulata. Sok jelölt egész évben dolgozik a mutatós, tollakkal és strasszal ékesített jelmezén, mely akár száz kilót is nyomhat! A végeredmény egy szemet gyönyörködtető színkavalkád.

Szintén jelentősek a lovas események és a bikaviadalok. Kosztümös parádék, körmenetek, utcazenészek, hintók sokasága alkot egyetlen hatalmas tömeget, a színek és a vidám tánc karneválját, amely áthatja a szigeteket.

Contenido

Az utcai felvonulás a karnevál legfőbb eleme, amelynek során a város lakossága az utcákra áramlik, és karneváli kosztümbe öltözve, zenével és tánccal ünnepel. Mindenkit szívesen látnak, aki tiszta szívből szórakozni akar!

Contenido

A helyi szóval murgasnak nevezett, együtt zenélő és énekelő baráti csoportok a karnevál egyik legszínesebb foltját adják. Hallgassa meg az előadásokat, és meg fogja érteni, hogy a Kanári-szigetek lakói miért méltán híresek a jó hangulatukról. A rendezvény egyik legszórakoztatóbb pillanata a csoportos verseny, amikor egymással vetélkedve bizonyítják kreativitásukat, virtuozitást és önbizalmat igénylő dalokkal.

Contenido

A szardínia temetése: És most következzék a fiesta legszomorúbb pillanata: a vége. A sziget egyik legjellegzetesebb és legsajátságosabb szertartása keretében a szigetlakók összegyűlnek, és egy gyászmenetet parodizálva elhamvasztanak egy szardíniát, tűzijáték közepette.