Vilaflor de Chasna

Elragadó városka a Teide lábánál

Vilaflor tetszetős városka Tenerife déli részén, a Teide Nemzeti Park közvetlen szomszédságában. A falusias környezetben fekvő, fenyvesektől körülvett település a nyugalom szigete, holott nem esik messze a déli part nyüzsgő üdülőközpontjaitól. Utcái és házai Tenerife déli magaslatainak történelméről mesélnek. Természeti és kulturális értékei megérdemelnek egy ráérősebb látogatást.

Vidéki kisváros történelmi és természeti kincsekkel

A Corona Forestal Természetvédelmi Terület kellős közepén bújik meg a hamisítatlan tenerifei vidék hangulatát őrző Vilaflor. Szőlőültetvényeiből kerül ki a híres bor, amelynek megkóstolását vétek lenne elmulasztani. Gazdag történelmi örökségéhez tartozik például a Márki háza és az öreg vízimalom. Mindemellett természeti szépségekben is bővelkedik, amelyeket a számos kirándulóösvényen járva lehet megcsodálni. A Pino Enano-ösvényről pazar kilátás nyílik a városkára.

Historical heritage
Műemlék
Public transport
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
Vilaflor

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Fenntarthatóság
Sostenibilidad
- Soha ne hagyjon semmilyen szemetet a környezetben, beleértve a cigarettacsikkeket is. Az élelmiszerhulladék hozzájárul a rágcsálók és a kóbor macskák elszaporodásához, amelyek komoly veszélyt jelentenek a vadon élő állatokra.
- A tengerbe ne dobjon tárgyakat, sem semmilyen más jellegű hulladékot.
- Tartsa tiszteletben az állatokat, ne zavarja, illetve ne etesse azokat. Ha sérült példányt lát, bejelentheti a 112-es segélyhívó telefonszámon. Ne tépjen le virágokat vagy növényeket.
- Ne szedjen fel vagy vigyen el köveket vagy bármilyen más elemet a természetből. Ne is módosítsa azok elhelyezkedését az által, hogy sajnálatos módon hírhedtté vált „kavicstornyokat” épít belőlük.
- Tartsa tiszteletben és óvja a hely történelmi és kulturális örökségét, valamint a közterületi berendezések különböző elemeit (információs táblák, korlátok, ülőhelyek, világítás stb.).
1
10
262
10045